BAR CATERING

λιστες κρασιων απο ξακουστα ελληνικα οινοποιεια, μπυρες απο μικρες παραδοσιακες ζυθοποιιες, εξωτικα cocktails, απολαυστικα aperitifs .


Tom Collins
( φρέσκο λεμόνι, τζίν, σόδα, )
Cosmopolitan
( βότκα, cointreau, χυμός cranberry, φρέσκο λάϊμ )
Gimlet
( τζιν, σιρόπι ζάχαρης, φρέσκο lime )
Piña Colada
(ρούμι, γάλα καρύδας, χυμός ανανά, κεράσι Maraschino )
Aperol Spritz
( aperol, prosecco, σόδα, φλούδα πορτοκάλι )
Zombie
( μαύρο ρούμι, λευκό ρούμι, cointreau,passion fruit, χυμός ανανά, χυμός lime, ζάχαρη)
Aviation
( τζιν, λικέρ μαρασκίνο, creme yvette, φρέσκο λεμόνι )
Bloody Mary
( βότκα, τοματοχυμός, σελερι, Worcestershire sauce, Tabasco sauce,φρέσκο λεμόνι,αλατοπίπερο )
Mai Tai
( ρούμι, λικέρ πορτοκαλιού, σιρόπι αμύγδαλου, πορτοκάλι, χυμός lime )
Mojito
( ρούμι, lime, μαύρη ζάχαρη, φρέσκος δυόσμος, σόδα )
Margarita
( τεκίλα, triple sec, φρέσκο lime, αλάτι )
Daiquiri
( ρούμι, φρέκο lime, ζάχαρη )
Dry Martini
(dry vermouth, gin, olives )
Manhattan
( bourbon, γλυκό βερμούτ, bitters angostura, maraschino cherry )
Negroni
( Κόκκινο βερμούτ, καμπάρι, τζιν, φλούδα πορτοκάλι )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

ΜΥΘΟΣ
Από τις κλασικές πλέον επιλογές, η ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην καρδιά του κάθε Έλληνα. (Mythos Brewery)

ΒΙΟΣ 5
Είναι μία Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά, παγκόσμια πρωτοπορία όπως δηλώνει και η ίδια η εταιρεία. Με συστατικά όπως η σίκαλη,ρύζι,κριθάρι,σιτάρι και το καλαμπόκι, δεν θα μπορούσε πάρα μόνο να διαπρέπει. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

ΑΛΦΑ
Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπύρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή. (Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

ΦΙΞ
Ξανθιά μπύρα Lager με μακρά ιστορία στα βάθη χρόνων μιάς και μία ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και την απολαμβάνουμε σε κάθε Ελληνικό τραπέζι και οχι μόνο. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)

Β29
Η αγάπη για τα βιολογικά προϊόντα βρήκαν αντίκρυσμα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπύρα βιολογικής γεωργίας η οποία κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Δημιουργήθηκε με μεράκι από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Το βαρέλι με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ένα μυστικό που κρατείται επτασφράγιστο. (Ολυμπιακή Ζυθοποιία)

PILS HELLAS
Μια Ξανθιά Pils με ευρωπαϊκές προδιαγραφές που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγαλύτερς παγκόσμιες ετικέτες. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να συγκεντρώσει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρας σε μία μπύρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνετε εσείς. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)

ΒΕΡΓΙΝΑ
Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπύρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπύρας στην αρχαιότητα. (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης)

KAISER
Η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικές προδιαγραφές αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt. (Mythos Brewery)

SEPTEM
Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” μιας μοντέρνας φιλοσοφίας μπύρα η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.(Septem Microbrewery)

CRAFT
Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπύρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση και δεν έχετε πάρα μόνο να τις δοκιμάσετε. (Craft Microbrewery)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΖΕΟΣ
Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Την Μακεδονική Συνταγή Lager,την Black Weiss αλλά και τη ΖΕΟΣ Pilsner. (ZEOS Brewing Company)

CORFU BEER
Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν θελήσεις να δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. (Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία)

MAGNUS MAGISTER
Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπύρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ’ ό,τι φαίνεται. (Ζυθοποιία Ρόδου)

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ
Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπύρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπύρες, βιολογικής γεωργίας, εκτιμώνται κυρίως τοπικά μιας και είναι περιορισμένη η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)

ΝΕΔΑ
Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. (Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία)

ΝΗΣΟΣ
Η μπύρα ΝΗΣΟΣ γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου. Συστατικά της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, βύνη, λυκίσκος, μαγιά και τελειότητα στη διαδικασία παραγωγής, γεννούν μια μπύρα με πλούσια γεύση και άρωμα, σκέτη απόλαυση. Μπύρα με χαρακτήρα, δημιουργήθηκε για να είναι σε πλήρη αρμονία με την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και για να προσφέρει ευχαρίστηση σε ένα μεγάλο εύρος ουρανίσκων.

VOLKAN
Εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη, η Volkan είναι μια νέα, 100% Ελληνική μπύρα, που οφείλει την εξαιρετική υφή, τη γεύση και το άρωμά της στο τοπικό μέλι, στο κίτρο της Νάξου, αλλά και στο μοναδικό Lava Rock Filter από βασάλτη Σαντορίνης. (Volkanbeer)

ΔΙΩΝΗ
Η ΔΙΩΝΗ, είναι μια ξανθιά μπύρα που θυμίζει έντονα αξιόλογες γερμανικές Pils. Απαστερίωτη και φρέσκια, η ΔΙΩΝΗ εναλλάσσεται μεταξύ πικρού και γλυκού. Πλούσιος αφρός και ξηρή επίγευση. Είναι Pils, οπότε ο λυκίσκος είναι αισθητός, ισορροπείται όμως από την γλύκα των βυνών που χρησιμοποιούνται. Δροσερή και έντονα αναψυκτική.

VOREIA BEER
Η Μικροζυθοποιία Siris, βρίσκεται στις Σέρρες. Ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας στα τέλη του 2013, ώστε να προσφέρει τις πρώτες δυο ετικέτες στους πρώτους μήνες του 2014. Παράγει μια μπύρα τύπου Pils και μια μπύρα τύπου IPA. (Sirisbrewery)

NOTIAS
Με Αρκαδικό σαφράν, η μπύρα παράγεται στο Βέλγιο. Πλούσιος, πυκνός αφρός με μεγάλη διάρκεια. Δροσιστική και ελαφριά, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ζυμώνεται για δεύτερη φορά στη φιάλη. Λαμπερό, ξανθό – θολό χρώμα και λεπτές νότες σαφράν στη γεύση της. Ιδανική για όλες τις εποχές.

MAREA
Η ΕΛΙΞΗ, παράγει στην Χαλκίδα την διπλοζύμωτη, καστανοκόκκινη, Marea. Διαθέτει πλούσιο αφρό, ενώ τα αρώματα της είναι βυνώδη με νότες από φρούτα. Γευστικά, θα συναντήσουμε και καραμέλα, ενώ η επίγευση της είναι πικρή. Στα συστατικά της περιέχονται ο αραβόσιτος και το ρύζι ενώ γίνεται και προσθήκη ζάχαρης, πέρα των γνωστών υλικών όπως της βύνης κριθαριού και σιταριού, του λυκίσκου και της μαγιάς. (Mareabeer)

DELPHI
Μια μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο και επίγευση. Μια μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται, με τον παραδοσιακό τρόπο, στο μπουκάλι. (Delphibeer)

ΘΗΤΑ και ΖΗΤΑ
Μια Lager που κυκλοφορεί μόνο σε φιάλη των 500ml. Τα ελληνικά γράμματα εμπνέουν τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας για διάφορους λόγους, ωστόσο στην Θεσσαλική Ζυθοποιία, αποφάσισαν να παράγουν τη ΘΗΤΑ, όπως το πρώτο γράμμα της Ζυθοποιίας. Η πρώτη παρτίδα παρήχθη στο ζυθοποιείο της Πειραϊκής στη Λαμία, για την εταιρεία που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής (Θεσσαλική Ζυθοποιία)

ALEXANDER THE GREAT BEER
Η Alexander the Great beer, μια Scotch Ale με ρουμπινί χρώμα και βαθμούς αλκοόλ 6%, έχει υιοθετήσει το όνομα της από τον αρχαίο στρατηλάτη θέλοντας έτσι να τονιστεί από την εταιρεία η δυναμική και η ιδιαιτερότητα της. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται βύνη κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος ο οποίος και κάνει διακριτικά αισθητή την παρουσία του στην γεύση της, μαγιά και καραμέλα που είναι η πρωταγωνίστρια στην γεύση και την μυρωδιά της μπύρας. (Unibrau Hellas)

BLUE ISLAND
Είναι η πρώτη φρέσκια καλοκαιρινή μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα. Την υπέροχη της στην ποιότητα και τη γεύση της, την οφείλει στην παρασκευή της από ακριβά και ποιοτικά υλικά και στην παραδοσιακή κριθαρένια βύνη της. Ο πλούσιος αρωματικός λυκίσκος της προσδίδει το ασύγκριτο άρωμα της και την πλούσια απαλή της γεύση. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης)

BRINK’S BEER
Η μπύρα Brink’s ξεκινάει το χτίσιμο της το 2001 οπότε και ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτήρια τους. Πολλοί τη γνωρίσαμε ως Ρεθυμνιακή αλλά ο νόμος περί ζύθου δεν προβλέπει ονομασία προέλευσης. Η πρώτη παραγωγή ξεκίνησε το 2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια). (Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία)

BERLIN
Η Berlin δημιουργείται με πολύ μεράκι και αφοσίωση από τους ανθρώπους της ΕΖΑ κατά τα αυστηρά πρότυπα του Γερμανικού Νόμου Αγνότητας του 1516: την αυθεντική διαδικασία που επινόησε και κατοχύρωσε ο δούκας της Βαυαρίας Wilhelm IV πριν από 500 και πλέον χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει γευστικά και χαρακτηριστικά. (Ελληνική Zυθοποιία Αταλάντης)

CANAL DIVE
Το όνομα της προκύπτει από το αξιοθέατο της πόλης, τον ισθμό της Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα μας προκαλεί για μια βουτιά στην απόλαυση. Και οι δύο ετικέτες είναι φρέσκιες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Μπορείτε να τις βρείτε διαθέσιμες σε μπουκάλια των 330ml και των 500ml. Οι εμπνευστές της Canal Dive έχουν προτιμήσει να χρησιμοποιήσουν αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. (canaldive)

DONKEY
Η ζυθοποιία Santorini Brewing Company με σήμα κατατεθέν το γνωστό σε όλους γάιδαρο. Η παρέα έχοντας αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό από την Αυστρία, καταλήγει έπειτα από πειραματισμούς και αλχημείες σε δύο πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα συνταγές. Οι ετικέτες της ζυθοποιίας είναι η Yellow Donkey ή αλλιώς ο Κίτρινος Γάιδαρος και ο Κόκκινος αδερφός η Red Donkey. (Santorini Brewing Company)

ΕΖΑ Ζ
Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά της με το νερό από πηγή του Παρνασσού προσδίδουν στην μπύρα Έζα Ζ μία μεστή, πλούσια γεύση με πλούσιο σώμα και μία λαμπερή καστανόξανθη εμφάνιση που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της κατηγορίας της. (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε.)

MARY ROSE
H κόκκινη μπύρα Mary Rose είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό βρετανικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας και βασίζεται σε μια αγγλική συνταγή. Η Mary Rose Red Ale κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2009 από τις τότε Ελληνικές Μικροζυθοποιίες (σημερινή Ολυμπιακή Ζυθοποιία – FIX).

ΧΑΡΜΑ
Η δεύτερη κατά σειρά ζυθποιία στην Κρήτη ήρθε να προσθεθεί στον χάρτη της ελληνικής ζυθοποιίας. Η ξανθιά μπύρα Χάρμα τύπου Lager, έχει το γνωστό ξανθοκίτρινο χρώμα ενώ είναι λίγο περισσότερο θολή από τις κοινές ξανθιές. Έχει μια ελαφριά βυνώδ γεύση με λεπτη επίγευση λυκίσκου μετριας πικράδας. Τέλος, ο αφρός είναι αρκετά πυκνός μέτριας διάρκειας. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 7 βαθμοί. (Cretanbeer)

ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΥΡΑ ΧΙΟΥ
Η Φρέσκια Μπύρα Χίου ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή και εμφιάλωσή της το 2012 και αποτελεί μια από τις ελάχιστες φρέσκιες μπύρες στην αγορά. Η εμφιάλωση της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπύρας. Η δραστηριότητα ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα οπότε και ιδρύθηκε η μικροζυθοποιία με διακριτικό τίτλο “Ζυθοποιία Χίου”. Το 2011 διαμορφώθηκε και ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση μεγαλώνει και επεκτείνεται.Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε την εξαγωγή της μπύρας και εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Καλαμάτα κτλ.) (Chiosbeer).